Welcome to 50PLUS Partij Overijssel   Click to listen highlighted text! Welcome to 50PLUS Partij Overijssel Powered By GSpeech

 

 

 

 

Overijssel 

De afgelopen periode stond grotendeels in het kader van de verkiezingen. 50PLUS zou voor het eerst meedoen in 20 gemeentes.

En wat een succes hebben we behaald. 34 gemeenteraadszetels. Hiermee waren we in veel gemeentes de grote winnaar. Helaas besteedt de Landelijke pers meer aandacht aan partijen zoals Denk, FvD en de PVV. Waarschijnlijk door hun meer extremere idee├źn.

foto: Hardenberg.nu

Ook in Overijssel mochten we deelnemen; de keus was op Hardenberg gevallen. Een grote gemeente, zowel qua oppervlakte als ook aan inwoner aantal. Het zou er best om gaan spannen, want van huis uit bestaat deze gemeente in grote lijnen uit een CDA/CU potentieel. De afdeling Hardenberg liet zich van hun beste kant zien in diverse debatten, met het hoogtepunt het lijsttrekkersdebat van 19 maart. En op 21 maart moest het dan gaan gebeuren. Het werd een overweldigend succes. 2 zetels in de raad (op 250 zetels na zelfs 3), groter dan GL en D66.

In Slagharen werd zelfs meer dan 38% van de stemmen gehaald, waardoor we daar gelijk de grootste partij vormden. Voor 50PLUS zijn Gijs Schuurman en Linda Verschuur-Otter de uitverkorenen die de komende periode de standpunten van onze partij in Hardenberg voor het voetlicht mogen brengen. Uiteraard hebben zij dit niet alleen gedaan. Ook de andere kandidaten en het Provinciaal campagneteam hebben hier in grote mate aan bijgedragen. Nu breekt de spannende periode van coalitievorming aan. En binnenkort weten we of 50PLUS in de coalitie of de oppositie terecht komt. In ieder geval heeft 50PLUS nu de mogelijkheid om de stem van onze kiezers te laten horen.

Uiteraard is een felicitatie aan de fractie op zijn plaats. De fractie van PS verheugt zich in ieder geval op een goede samenwerking.

Fred Kerkhof


 

        

 

 50PLUS Overijssel in debat     

en waar?

Volg hier Facebook van fractievoorzitter

FRED KERKHOF

Blog's van Fred Kerkhof

 

__________________________________

Agenda statenfractie 2018:

12-12-18     Presidium en PS

09-01-19      Statencommissie dag

23-01-19     Presidium en PS

27-01-19      Presidium en PS

06-02-19      Statencommissie dag

                                                                     

 

 

 

 

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech