Welcome to 50PLUS Partij Overijssel   Click to listen highlighted text! Welcome to 50PLUS Partij Overijssel Powered By GSpeech

 

 

 

 

Overijssel 

50PLUS Overijssel is van mening dat het zuiveren aan de bron mogelijk is en de voorkeur geniet. Echter daar dit meer gaat kosten krijgen we daar bij de NAM de handen niet voor op elkaar. Dat nu de stichting uit het overleg stapt is begrijpelijk, maar wel jammer.

De Stichting Stop Afvalwater Twente is per direct uit het de klankbordgroep gestapt, waarin de stichting deelnam aan overleg over mogelijke alternatieven voor afvalwaterinjecties door de NAM in de Twentse bodem. Aan dat overleg doet ook de provincie Overijssel mee. 

Aanleiding voor de Stichting Stop Afvalwater Twente is het gebrek aan vertrouwen in de NAM. "We zijn zeer verbolgen over de uitkomsten van het eindrapport dat onderzoeksbureau Royal Haskoning in opdracht van de NAM heeft opgesteld", aldus voorzitter Freddy Mensink van de stichting.

De stichting stapte uit de klankbordgroep omdat "alle zuiveringsvarianten kapot zijn gerekend". "Meer dan dan 750 pagina's geneuzel dat het onheil over Twente kan afroepen in de toekomst", zo typeert Mensink het eindrapport van de NAM.

Foto RTV Drente

Dekmantel 

Stichting Stop Afvalwater Twente zat in de klankbordgroep samen met provincie Overijssel, gemeenten, waterschap het ministerie van Economische Zaken, Royal Haskoning en de NAM om het proces van afvalwaterinjecties in de Twentse bodem kritisch te begeleiden. "Het is een dekmantel waar in een soort van wetenschappelijke mist wordt opgetrokken, waarin de NAM probeert de deelnemers tegen elkaar uit te spelen", aldus Mensink. 

De stichting wil geen medeverantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Minister Kamp zal op basis van het eindrapport begin februari het besluit nemen om gewoon afvalwater uit de oliewinning te blijven injecteren in de Twentse bodem, verwacht Mensink.

Tegenrapport aangeboden aan minister Kamp
Stichting Stop Afvalwater Twente heeft komende maandag een overleg met minister Kamp op het UT in Enschede. Daar zal de stichting een tegenrapport aanbieden. "Onze inzet is gericht op het stoppen van de afvalwaterinjecties in Twente. Wij bieden een alternatief; namelijk het volledig zuiveren van afvalwater."

Volgens de stichting gaat dat 45 miljoen euro kosten en geen 500 miljoen, zoals de NAM heeft laten berekenen.

Opnieuw stap naar de rechter
De stichting is bereid opnieuw de stap naar de rechter te maken als de afvalwaterinjecties in Twente worden hervat. Stop Afval Water twente hoopt daarin op steun van de provincie en de betrokken Twentse gemeenten.


 

        

 

 50PLUS Overijssel in debat     

en waar?

Volg hier Facebook van fractievoorzitter

FRED KERKHOF

Blog's van Fred Kerkhof

 

__________________________________

Agenda statenfractie 2018:

12-12-18     Presidium en PS

09-01-19      Statencommissie dag

23-01-19     Presidium en PS

27-01-19      Presidium en PS

06-02-19      Statencommissie dag

                                                                     

 

 

 

 

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech